Voorkom ransomware met ProteQtor's Anti-Ransomwarepakket

Voorkom ransomware

Zodat uw organisatie kan blijven doorgaan


Voorkomen is beter dan genezen.
Want slachtoffer zijn, dat is pas echt duur.

Bekijk onderstaande vergelijking tussen de investeringskosten in anti-ransomware tools, het betalen van losgeld van een ransomware-aanval en de schadekosten van downtime - de tijd dat uw organisatie niet kan functioneren.
Onze tools helpen ransomware voorkomen, maar ook met een snelle tot zelfs direct herstel van uw data.

De kosten van ransomware

De kosten van het voorkomen van ransomware

De kosten van het (uitgebreidere) anti-ransomwarepakket voor een organisatie met zo'n 50 medewerkers/apparaten komt op €6.150 uit. Dit is dan €123 per medewerker/apparaat per jaar uit voor endpoint protection + EDR (de opvolgers van de traditionele anti-virusscanner), mobile security en security awareness training.

De kosten van het betalen van losgeld

Ter vergelijking was het gemiddelde losgeldbedrag van zo'n €84.000 per ransomware-aanval. Dit is echt een gemiddelde. Er zijn losgeldbedragen van ongeveer €8.000 tot bedragen tot €250.000. In sommige gevallen worden nog hogere bedragen gevraagd. DIt zijn ook bedragen per aanval, want het betalen van losgeld garandeert niet dat er niet nog een aanval kan plaatsvinden. Net zomin dat het garandeert dat versleutelde bestanden weer worden vrijgegeven.

De schade van downtime

Niet betalen, betekent dat u kosten maakt voor het herstellen van de schade van het niet operationeel zijn, de zogenaamde 'downtime'. Maar naast de financiële kosten moet u ook rekening houden met indirecte kosten, zoals reputatieverlies, aansprakelijkheid, dataverlies en bijkomende schade zoals cyberaanvallen op leveranciers, klanten en personeel.

Kortom, ransomware moet u echt kostte wat het kost voorkomen. Een goede start is het kiezen voor ProteQtor's Anti-Ransomwarepakket.

Beveiligen, herstellen en actief bewaken

Om ransomware zoveel mogelijk te voorkomen en eventuele schade voor uw organisatie zoveel mogelijk te beperken moet u:

Beveiligen

U beveiligt uw organisatie tegen ransomware door uw desktops, laptops, tablets, smartphones en servers uit te rusten met endpoint detection & response (EDR). Dat is de moderne en veel geavanceerdere opvolger van de bekende antivirusscanner.

Daarnaast moet u uw medewerkers bewust maken van de gevaren van ransomware. Want in de meeste gevallen start een geslaagde ransomware-aanval met een klik op een link in een phishing e-mail. Met security awareness trainingen leren medewerkers phishing e-mails te herkennen.

Herstellen

100% beveiliging bestaat niet. Hoewel de kans uiterst klein is, kan het gebeuren dat ondanks uw voorzorgsmaatregelen u toch slachtoffer wordt van een ransomware-aanval. Dan moet u eventuele schade snel kunnen herstellen en daarmee de consequenties beperken. Dit doet u door het gebruiken van slimme online backup met ingebouwde anti-ransomware bescherming. Naast ransomware-aanvallen is deze online backup ook een oplossing voor andere situaties van bedrijfsuitval, zoals brand, waterschade en diefstal. Aan u de keuze of snel (binnen een paar uur) of direct over uw data wilt beschikken.

Actief bewaken

Cybercriminelen en state-nation hackers voeren voortdurend aanvallen uit, zodat het van belang is om uw organisatie actief te bewaken. Mocht u niet de mensen en de kennis in huis hebben voor deze actieve bewaking, dan kunt u ons ook daarvoor inschakelen. Met onze managed services houden wij uw computernetwerken en -systemen voor u in de gaten en nemen we waar nodig actie. Wij brengen u op de hoogte door middel van periodieke rapportages.

ProteQtor's Anti-Ransomwarepakketten:
Ransomware voorkomen, risico's achteraf minimaliseren en actief uw organisatie bewaken

Kies één of meerdere van onze drie Anti-Ransomware Pakketten:

  • Beveiligen - Voorkom ransomware-aanvallen met geavanceerde bescherming voor uw desktops, laptops, servers, smartphones en tablets met ReaQta EDR en Lookout Mobile Security. Train uw medewerkers om ransomware-aanvallen en phishing-berichten te herkennen met de eenvoudig te begrijpen en kort en krachtige video's van Wizer Security Awareness Trainingen. U hoeft overigens niet alles te kiezen. Als mobile security voor u niet van toepassing is, kunt u die gerust weglaten.
  • Herstellen - 100% garantie dat een ransomware-aanval voorkomen kan worden, kan niemand geven. Daarom is het belangrijk om de data die u kostte wat het kost beschikbaar moet hebben, om die veilig online te backuppen met NSOC360 Safedata met ingebouwde ransomwarebescherming. Wilt u direct over uw data beschikken, kies dan Instant Safedata.  Kunt u een paar uur wachten, dan is de goedkopere Rapid Safedata goed genoeg.
  • Actief bewaken - Een ransomware-aanval vindt meestal niet direct plaats. Cybercriminelen zitten weken, zo niet maanden al in een bedrijfsnetwerk om data te kopieren en uit uw netwerk weg te sluizen. Om vervolgens dan toe te slaan en uw data te versleutelen. En eenmaal geinfecteerd maakt u niet immuun voor nog meer ransomware-aanvallen. Een zelfde aanvaller kan nog een keer toeslaan (zeker als zijn malware niet is verwijderd uit het netwerk) of andere cybercriminelen vallen u aan. Zeker als ze zien dat u andere aanvallers betaald heeft. Met ons Managed Services bewaken we actief uw organisatie met monitoringsystemen, zoals CyberSterk en Guardian360. Wij houden uw computernetwerken en -systemen in de gaten en bij alerts grijpen wij in.
Anti-Ransomware Pakketten

Maak hieronder uw keuze(s) en klik op de Kies-knop van uw keuze. U komt dan op een berekeningspagina, waarin u uw anti-ransomwarepakket kunt samenstellen. Bij Beveiligen kunt u ook kiezen uit de drie tools. Wilt u alleen ReaQta endpoint protection & EDR? Selecteer dan alleen ReaQta in onze berekeningstool.

Wilt u liever dat wij u helpen met het samenstellen van uw anti-ransomwarepakket? Bel dan 0880-0660770 en vraag naar Frank of Jaco. Of vul dit formulier in.

 Beveiligen

ReaQta HIVE
Endpoint Protection & EDR

5,50/maand

Lookout 
Mobile Security

4,10/maand

Wizer Security Awareness Training

1,65/maand

 Herstellen

NSOC360 SafeData Online Backup

4,50/maand

+ Variabele GB-prijs*

* Rapid SafeData GB (zeer korte downtime): €0,325 per GB
Instant SafeData GB (geen downtime): €0,575 per GB.

 Actief bewaken

Prijs op aanvraag
Beveiligen

ReaQta HIVE
Endpoint Protection & EDR

59,40/jaar

Lookout 
Mobile Security

45,00/jaar

Wizer Security Awareness Training

18,00/jaar

Herstellen

NSOC360 SafeData
Online Backup

48,50/jaar

+ Variabele GB-prijs*

* Rapid SafeData GB (zeer korte downtime): €0,325 per GB
Instant SafeData GB (geen downtime): €0,575 per GB.

Actief Bewaken

Prijs op aanvraag

Advies nodig over dit anti-ransomwarepakket of uw hele cybersecurity?

We kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft over welke anti-ransomwarepakket het beste bij uw situatie past. Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met ons in. U kunt dan ook andere vragen over cybersecurity aan ons stellen.

Bent u een IT-bedrijf die namens uw klanten op zoek bent naar cybersecurity oplossingen? Plan dan ook gerust een afspraak met ons in. Dan kunnen we bespreken hoe we samen uw klanten digitaal veiliger kunnen maken.

Zij kozen ProteQtor voor hun veilige werkplekken. En u?