Gebruikt u Barco Clickshare voor uw presentaties? Snel firmware updaten! - ProteQtor IT Security B.V.

Gebruikt u Barco Clickshare voor uw presentaties? Snel firmware updaten!

Barco Clickshare is een handige tool waarmee men bijvoorbeeld een laptop aan een presentatiescherm kunnen koppelen zonder een (HDMI-)kabel te gebruimen. Reuze handig, maar recentelijk hebben onderzoekers van F-secure kwetsbaarheden ontdekt in Barco ClickShare. Door misbruik van deze kwetsbaarheden kan een kwaadwillende hacker niet alleen presentaties, maar mogelijk ook wachtwoorden en andere gevoelige bedrijfsinformatie ongemerkt onderscheppen. De hacker is in staat om via deze kwetsbaarheden een backdoor te installeren waarmee deze de toegang tot het systeem verkrijgt en kan behouden. De onderzoekers geven aan dat de hacker wel fysiek in de buurt van het apparaat moet zijn om de kwetsbaarheden te misbruiken.

More...

​Barco Clickshare is een bekend product dat door veel organisaties wordt gebruikt. Vooral bij presentaties voor een grote zaal met publiek kan een hacker zich makkelijk tussen dat publiek verschuilen. Bovendien is ClickShare een apparaat dat vaak door verschillende personen achtereenvolgens wordt gebruikt. Als het apparaat gekoppeld wordt aan verschillende laptops wordt de schaal van mogelijk misbruik groter. Gelukkig heeft Barco inmiddels een update voor de ClickShare-apparaten uitgebracht. Het is dus van groot belang als uw organisatie Barco Clickshare gebruikt om die firmware update zo spoedig mogelijk toe te passen. Zodat u en uw collega's weer met een veilig gevoel presentaties kunnen geven.

Bron: Nationaal Cyber Security Centrum

Mark van Horik

Mark is mede-oprichter en managing partner van ProteQtor IT Security. Mark is ook host van de videopodcast ProteQtor Cybersecurity Stories.