ProteQtor Cybersecurity Tips - Praktische tips over digitale veiligheid

Onze Cybersecurity Tips:

Bewaar wachtwoord niet in browser

Wachtwoord bewaren in de browser. Wel zo makkelijk.

Toch moet je het niet doen.

In deze video leggen we uit waarom je het niet moet doen en wat je dan wél moet doen.

Meer info over wat te doen met wachtwoorden, bekijk onze videopodcast:

Voorbeeld zien van hoe een Password manager werkt? Bekijk onze demovideo van Keeper Password Manager

Verwijder persoonlijke info uit Office-documenten

Deze cybersecurity tip gaat over het verwijderen van verborgen persoonlijke informatie uit Office-documenten zoals Word, Excel en Powerpoint.

Hoe log ik echt veilig uit?

Er is veel aandacht over veilig inloggen met veilige wachtwoorden en 2FA. Maar veilig uitloggen daar denken we niet zo bij na.

In deze korte digitale veiligheidstip leg ik je uit hoe je echt veilig uitlogt uit je online bankieren, online boekhouden of online fotoalbum.

Veilig uitloggen is geen rocket science: Uitloggen én browser afsluiten.

Waarom de browser na het uitloggen afsluiten? In sommige gevallen kunnen gegevens zelfs na het uitloggen in de cache worden opgeslagen, en het is mogelijk dat je browser deze gegevens nog steeds opslaat zolang deze actief zijn.

Theoretisch zou iemand naar je inlogpagina kunnen gaan en toegang krijgen zonder een gebruikersnaam of wachtwoord te gebruiken.

Ook kan het indrukken van de terug-knop soms een cache-versie van de laatste pagina die je aan het bekijken was naar boven halen, zelfs als het uitloggen je sessie beëindigt. In dat geval heeft niemand volledige toegang tot je account, maar kan wel vertrouwelijke informatie uit de cache worden gehaald.

Daarom is het beter na het uitloggen de browser te sluiten.

Waarom niet simpelweg de browser gelijk afsluiten?

Na een paar minuten ben je meestal wel veilig, omdat de meeste veilige websites je sessie na een paar minuten automatisch afsluiten.

Maar die paar minuten kunnen een risico zijn, want als iemand kort na je vertrek (fysiek of op afstand) de browser opent, kan hij of zij misschien op je account inloggen zonder een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Dus in situaties waar anderen makkelijk en snel - fysiek of op afstand - bij je gebruikte browser kunnen komen, is het veiliger om eerst uit te loggen en daarna de browser af te sluiten.

 

Cell

Bescherm uw bedrijf. Kies vandaag nog voor ProteQtor.